Macadamia Yağının Faydaları

Macadamia yağının faydaları hakkında sizlere hazırladığımız yazımızda gerekli olan tüm bilgiler yer almaktadır. Bir fındık yağı olan bu yağımız sağlık, cilt ve saçlar için oldukça faydalıdır. Bundan kaynaklı bizlerde hepsine ayrı ayrı değinerek sizleri bu yağ hakkında bilgilendireceğiz. İyi okumalar dileriz.

Sağlık için Macadamia Yağı 

11
Sağlık için Macadamia Yağı

Taşığı Omega asitlerin zenginliği bakımından çok özellikli bir bitki olan macadamia fındığından el edilen macademia yağı, ülkemizde bilinmesede avrupa ve amerikan mutfaklarında sıkılıkla kullanılan bir yağ olmanın yanında tüm dünyada cilt ve saç bakımında meşhur olmuş bir bitkisel yağdır.

Ancak daha önemlisi insan bünyesinde bulunan yağlara en yakın özelliğe sahip yağ olan macadamia hiçbir meyvede bulunmayan palmitoleik asit içerir.Bu asit insan vücudunun yaşa bağlı olarak ilerledikçe üretimi azalan bir yağ olması nedeniyle tüketiminde ciddi bir fayda bulunmaktadır. Bu yapısıylada cilt ve saç ta emilim hızı neredeyse bütün yağlardan daha hızlıdır.

Macadamia yağının yaklaşık 100 gramı kalori değeri bakımından 700 kcal ile eşdeğerdir. (700 bin kaloridir) %60 Oleik asit, %19 Palmitoleik asit, %1-3 Linoleik asit, Omega-6, Omega-3 içeren bu yağ özellikle Omega-7 asidinin tek bitkisel kaynağıdır.

Macadamia Yağının Faydaları Nelerdir

  • Kötü kolesterol olarak da bilinen düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) kolesterol, kardiyovasküler sistemi sağlıklı tutmak için yüksek dansiteli lipoprotein kolesterol ile dengelenmelidir. LDL seviyeleri çok yükselirse, kalp hastalığı, Tip 2 diyabet, inme ve kalp yetmezliği gelişimini riske eder. Macadamia  yağı, LDL ve HDL seviyelerini dengelemek için mükemmel Omega 3 ve 6’ları içeren bir kolesterol düşürücü diyete mükemmel bir katkı sağlar. Ayrıca kalbi ve atardamarı esnek ve sağlıklı tutarak vücudun aşırı LDL kolesterolünden kurtulmasına yardımcı olur.
  • Yağın sadece bir çorba kaşığı, doğal olarak enerjinin artmasına yardımcı olan 120 kalori ve 13.7 gram sağlıklı yağ içerir. Ayrıca, vücudunuzdaki hücreleri canlandırmak için yardımcı olan fitokimyasallar, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller ile yüklüdür, sizi dışarıdan enerjili ve beslenmiş hissetmenize neden olur.
  • Birçok anti-aging kozmetik ürününün en önemli bileşenlerinden biri, macadamia yağı doğal olarak sunduğu E Vitamini yağıdır. Çalışmalar, E Vitamininin cildi genç, esnek ve sağlıklı tutan cilt hücrelerinin büyümesini canlandırdığını göstermiştir. Ayrıca erken yaşlanmayı önleyen güçlü bir yağ asidi olan% 16-23 oranında palmitoleik asit içerir. Macadamya yağındaki Omega 3 ve 6 esansiyel yağ asitleri de, cilt tonunu ve parlaklığını korumak için mükemmel olan doğal anti-enflamatuarlardır.
  • Araştırmalar, macadamia yağındaki güçlü antioksidan bileşiklerin, kanser, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve kronik yorgunluk gibi çeşitli hastalıkların ortaya çıkma riskini azaltmak için mükemmel olduğunu göstermiştir. Antioksidanlar, çevre kirliliğine, güneşin UV ışınlarına ve oksidasyonu azaltan ve onları sağlıklı bir halde tutan kimyasallara maruz kalmaktan kaynaklanan serbest radikal hasarını azaltmaya yardımcı olur.
  • Macadamia fındık yağı, sağlıklı dişler ve kemiklerin korunması için gerekli olan K vitamini içerir. Ayrıca eklem ağrılarını ve artritin ağrılı semptomlarını azaltmaya yardımcı olan doğal bir antienflamatuardır.
  • Yaşlandıkça, katarakt geliştirme ve görme kaybını artırma olasılığı, macadamia yağının  yardımcı olabileceği bir durumdur. Gözlerinize sağlıklı Omega 3 ve 6 temel yağ asitleri, fitokimyasallar, demir ve antioksidanların birleşimi, gözlerinizi sağlıklı tutmak için diyetinize mükemmel bir katkı sağlar.
  • Bir kişi, macadamia yağı gibi yağlı bir ürünün kilo arttırmaya neden olacağını düşünürken, araştırmalar, macadamia yağındaki tekli doymamış yağın doğal kilo kaybını uyarmaya yardımcı olduğunu göstermiştir. Aynı zamanda yağ yakımını artırırken doğal olarak iştahı azalttığı kanıtlanmış Omega 7 yağ asitleri ve palmitoleik asit içerir.
  • Omega 3, 6 ve 7 yağ asitleri, beyin dokularını sağlıklı tutmanın yanı sıra hafıza tutma, bilişsel işlev ve zihinsel enerjiyi arttırmak için mükemmeldir. Macadamia yağı ayrıca, kırmızı kan hücrelerini beyine daha fazla oksijen taşımak için uyaran az miktarda demir içerir. Ayrıca, beyindeki nörotransmitterlerin ateşleme gücünü arttırdığı ve bu sayede problem çözme ve hesaplama düşüncesinin geliştirilmesine yardımcı olduğu, eser miktarda bakır içerir.

 

    11Cilt Bakımında Macadamia Yağının Faydaları

Cilt Bakımında Macadamia Yağının Faydaları

Cilde yoğun nem verir. Macadamia fındık yağı, cildimizin sebumunda önemli bir görevi olan palmitoleic asit içerir. Yaşlandıkça cildimiz bu asidi az üretmeye başlar. Macadamia fındığı haricinde hiçbir bitki bu asidi içermemektedir.

Macadamia yağı, yara izleri, güneş yanıklarının tedavisinde, küçük yaralarda, cilt tahrişlerinde ve cilt lekelerinde yüksek nemlendirici ve emilim özelliğinden dolayı gözle görülür ciddi iyileşmeler sağlamaktadır.

Macadamia Yağının Saça Faydaları

 

Macadamia fındık yağının besleyici ve nemlendirici özellikleri onu muhteşem saç ve parlak dudakları korumak için mükemmel güzellik ürünü yapar. % 100 doğaldır ve ister topikal olarak uygulanmış olsun, isterse içten iyileşirse, en iyi beslenme saç köklerini sunar ve araştırmalar saç dökülmesini, kepek ve mat saç renginin önlenmesine yardımcı olabileceğini göstermiştir. E Vitamini ve demir, dudak dokularında dolaşımı hızlandırmaya yardımcı olur, bu da onu dolgun, hidratlı ve süper sağlıklı hissettirir.

Kuru, ısıl işlem görmüş, boya ve açıcı gibi işlemlere tabi tutulmuş saçların yoğun beslenmesi, yumuşatılmasında, dolaşan saçlarda, elektriklenen saçlarda pürüzsüz, parlak ve yumuşaklık sağlar. Macadamia yağı saçların rengini, parlaklık ve derinliğini arttırır, uv ışınlarından ve günümüzün olumsuz hayat şartları gibi faktörlerden korur.

 

Macadamia yağının saç ve cilt için faydalarına ayrı yazılarda ayrıntılı değinilecektir. Bu yazılara ulaşmak için aşağıdaki linkleri tıklamanız yeterlidir. Sağlıklı günler dileriz.

Macadamia Yağı İle Cilt Bakımı

Saç Bakımında Macadamia Yağı

Yorum bırakın